Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Тарталети»Орео тарталети с неустоим карамелен крем

Орео тарталети с неустоим карамелен крем

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Орео тарталети с неустоим карамелен крем
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
13/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Финално поръсете Орео тарталети с неустоим карамелен крем с малко фино смляна морска сол и може да се насладите н изкушение, подходящо за всяка празнична трапеза."

Необходими Продукти

  • ОСНОВА
  • бисквити орео - 150 г
  • масло - 50 г
  • КАРАМЕЛЕН КРЕМ
  • захар - 5 с.л. бяла кристална
  • захар - 1 с.л. кафява Мусковадо
  • вода - 2 с.л.
  • глюкоза - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки фина морска
  • масло - 20 г
  • сметана - 100 мл
  • ГЛАЗУРА
  • шоколад - 50 г мин. 70 % какао
  • сметана - 50 мл
  • сол - фина морска за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тези мини тарталети, първо, направете основата за тях.

За целта смелете в блендер бисквитите и прибавете към тях разтопеното масло.

Разбъркайте добре и разпределете сместа в 6 форми за мъфини, на които предварително сте поставили по една хартиена капсула.

След това с обратната страна на лъжица притиснете, за да оформите гнезда, които по-късно да напълните с карамеления крем.

Сложете формите в хладилник за 20-30 минути, за да стегнат, а през това време пригответе карамеления сос.

Смесете в касерола двата вида захар, водата и глюкозата и сложете на котлона.

Бъркайте, докато се получи светъл карамел. След това добавете маслото.

Щом маслото се разтопи и усвои, добавете внимателно на тънка струя течната сметана и бъркайте, докато се смесят добре. Най-добре е сметаната да е била на стайна температура, затова я извадете от хладилника още в началото.

Накрая прибавете 2 щедри щипки фина морска сол, разбъркайте и махнете съда от котлона. Оставете крема да се охлади за няколко минути.

Извадете вече втвърдените основи на тарталетите от хладилника и ги напълнете с карамеления крем и отново върнете в хладилника за още 30 минути.

Накрая приготвите глазурата, като смесете равни количества натрошен черен шоколад и течна сметана.

Сложете ги в съд на водна баня и бъркайте, докато шоколадът се разтопи и се получи гладък ганаш.

Залейте тарталетите с тази глазура и ако желаете, може да ги поръсите с няколко дребни шоколадови перли, след което ги върнете в хладилника за 1 час.

Финално поръсете Орео тарталети с неустоим карамелен крем с с малко фино смляна морска сол и може да се насладите на това вкусно шоколадово- карамелено изкушение, подходящо за всяка празнична трапеза.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: