Начин на приготвяне
Захарта се карамелизира заедно с 1 с.л вода. Налейте 600 мл мляко и оставете да заври.
Яйцата се разбиват с брашното и останалото мляко. Прибавете ги на тънка струя към карамеленото. Налейте обратно в тенджерата и варете, докато се сгъсти.
Накрая прибавете тиквеното пюре и маслото. Разбъркайте добре и оставете да се охлади.
Когато се охлади, сипете сметаната и разбийте добре.
В подходящ поднос сложете единия блат. Намажете го с крем, покрийте с втори блат.
Пак намажете и покрийте с третия блат.
Блатовете сиропирайте с подсладено прясно мляко.
Намажете карамелената торта с разбита сметана и украсете по желание.
Тортата с тиквено-карамелен крем е готова.
Коментари