Начин на приготвяне
Разбийте в купа 1 ч.ч. от прясното мляко с двата 2 жълтъка, 1/4 ч.ч. захар и брашното и нишестето.
В подходящ съд карамелизирайте останалата 1 ч.ч. захар с 3 с.л. вода. Щом се получи хубав карамел, долейте останалото прясното мляко и разбърквайте, докато карамелът се разтвори напълно.
Получената смес прецедете в съд с тефлоново покритие или в съд на водна баня. Загрейте млякото с карамела и добавете разбитата смес с яйцата при непрекъснато бъркане.
Бъркайте, докато кремът хубаво се сгъсти. Отстранете от котлона и разбъркайте с 2 с.л. масло. Оставете да се охлади, като покриете съда, за да не хване кора.
Разбийте отделно белтъците с щипка сол до пухкав сняг. Внимателно ги разбъркайте към охладения крем и разсипете крема във влажни десертни купички.
Оставете в хладилник за 2 часа преди да поднесете. По желание поднесете с карамелен топинг.
Коментари