Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с извара

Паста с извара

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Паста с извара
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Сервирайте пастата с извара както топла, така и вече изстинала."

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г (от твърда пшеница)
  • извара - 100 г (полумаслена 9 процента)
  • краве масло - 10 г
  • сол
  • захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата с извара може да се приготви както в солен, така и в сладък вариант, което ще се хареса особено на децата.

Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията и я отцедете през гевгир.

Прехвърлете пастата обратно в тенджерата, прибавете кравето масло и разбъркайте, докато маслото се стопи.

След това добавете натрошената извара и разбъркайте макароните.

За да получите сладки макарони, добавете към изварата 1-2 с.л. захар и разбъркайте добре.

Сервирайте пастата с извара както топла, така и вече изстинала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: