Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена Торта»Морковена торта с бадеми и маскарпоне

Морковена торта с бадеми и маскарпоне

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Морковена торта с бадеми и маскарпоне
Снимка: Juliya
1 / 3
20/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
11
"Морковената торта с бадеми и маскарпоне е много вкусна. Не - много по-вкусна от много"

Необходими Продукти

  • моркови - 300 г ситно настъргани
  • бадемово брашно - 180 г
  • пудра захар - 180 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 50 г
  • бакпулвер - 8 г
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • лимонова настъргана кора - 1 с.л.
  • за крема
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 100 г
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете ситно настърганите моркови, бадемовото брашно и пудрата захар.

Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.

Добавете винилията, настърганата кора и пресятото брашно c бакпулвера.

Изсипете тестото във форма с диаметър 18-20 см и печете в предварително загрята фурна на 165°С за около 30-40 минути.

За крема разбийте маскарпонето и сметаната с пудрата захар.

Разрежете напълно изстиналия блат на две, намажете долната част с крема (оставете 2-3 с.л. за украса) и сложете отгоре горната част на морковената торта.

Украсете с крема от маскарпоне и приберите в хладилник за 4-6 часа.

Морковената торта с бадеми и маскарпоне е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тортата е божествено вкусна. Аз увеличих количеството на крема, но му сложих по-малко захар.
22.02.2024 15:50