Начин на приготвяне
В голяма купа смесете ситно настърганите моркови, бадемовото брашно и пудрата захар.
Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.
Добавете винилията, настърганата кора и пресятото брашно c бакпулвера.
Изсипете тестото във форма с диаметър 18-20 см и печете в предварително загрята фурна на 165°С за около 30-40 минути.
За крема разбийте маскарпонето и сметаната с пудрата захар.
Разрежете напълно изстиналия блат на две, намажете долната част с крема (оставете 2-3 с.л. за украса) и сложете отгоре горната част на морковената торта.
Украсете с крема от маскарпоне и приберите в хладилник за 4-6 часа.
Морковената торта с бадеми и маскарпоне е много вкусна.
Коментари