Начин на приготвяне
Разбийте с телена бъркалка яйцата със захарта и олиото.
Прибавете орехите, подправките и пресятото брашно с бакпулвера.
Разбъркайте, добавете морковите и пак разбъркайте.
Разпределете тестото в две форми с диаметър 18-20 см и печете в предварително загрята фурна на 180°С за около 20-30 минути.
За крема разбийте маскарпонето и сметаната с пудрата захар.
Разрежете напълно изстинилите блатове на две и покрийте всеки с крема.
След това намажете тортата от всички страни с крема от маскарпоне и приберите в хладилник за 4-6 часа.
Направете карамеления сос за вкусната морковена торта.
Разтопите захарта, след като захарта започне да се карамелизира, добавете маслото, след това и сметаната и бъркайте до еднородност.
Полейте есенна морковена торта с маскарпоне с охладения карамелен сос.