Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Пикантна фалшива шкембе чорба

Пикантна фалшива шкембе чорба

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9818845
Пикантна фалшива шкембе чорба
Снимка: Evgenia
1 / 2
22/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Поднасяме готовата шкембе чорба с гъба кладница в купа, като добавяме в нея чесън и оцет на вкус. Отгоре поръсваме с чили. Да Ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кладница - 300 г гъба
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 1.5 л
  • масло - 40 г, краве
  • олио
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • телешки бульон - 100 мл
  • оцет
  • лют червен пипер - сушен
  • сол
  • По желание
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази фалшива шкембе чорба нарежете на малки парчета кладница. Така ври около 20 минути.

В касерола загряваме олиото, зехтина и маслото. Чрез постоянно разбъркване добавяме към тях брашното, червения, черния пипер и солта, като разбъркваме всичко около 2-3 минути. Сваляме от котлона и добавяме получената смес в тенджерата при кладницата.

След което включваме прясното мляко и телешкия бульон (със стайна температура).

Щом гъбената чорба кипне отново, изключваме котлона. Счукваме чесъна в хаванче и го прехвърляме с малко оцет в подходяща посуда.

Поднасяме готовата шкембе чорба с гъба кладница в купа, като добавяме в нея чесън и оцет на вкус. Отгоре поръсваме с чили.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Първо кипваме водата в тенджера, след което добавяме нарязаната на малки парчета гъба кладница... :-)
23.11.2023 11:01