Начин на приготвяне
За тази фалшива шкембе чорба нарежете на малки парчета кладница. Така ври около 20 минути.
В касерола загряваме олиото, зехтина и маслото. Чрез постоянно разбъркване добавяме към тях брашното, червения, черния пипер и солта, като разбъркваме всичко около 2-3 минути. Сваляме от котлона и добавяме получената смес в тенджерата при кладницата.
След което включваме прясното мляко и телешкия бульон (със стайна температура).
Щом гъбената чорба кипне отново, изключваме котлона. Счукваме чесъна в хаванче и го прехвърляме с малко оцет в подходяща посуда.
Поднасяме готовата шкембе чорба с гъба кладница в купа, като добавяме в нея чесън и оцет на вкус. Отгоре поръсваме с чили.
Да Ви е сладко!
Коментари