Начин на приготвяне
Почистете воденичките и ги сложете да се варят в леко подсолена вода заедно с телешката кост. След около 30 минути, сложете и пилешките бутчета и долейте топла вода, така че всички продукти да са добре покрити.
Варете още 30 минути или до пълно сваряване на месото. Извадете всичко от бульона и обезкостете бутчетата, нарежете ги на парчета, заедно с воденичките и върнете в ястието.
Разбийте жълтъците с киселото мляко и разредете с прясното. Налейте към горещия бульон и разбъркайте. Посолете допълнително по ваш вкус.
Запържете леко олиото със маслото, така че да кипне. Отстранете от огъня, изчакайте няколко секунди и сипете в тях червения пипер.
Разклатете съда и веднага налейте към чорбичката. Поднесете приготвената шкембе чорба гореща в компания с лют пипер и счукан чесън, разреден с оцет.
Добър апетит!