Есенна веган салата

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Есенна веган салата
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Есенната веган салата, в която има една изненадваща съставка"

Необходими Продукти

  • райска ябълка - 1 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • червено цвекло - 1 глава (сварено)
  • спанак - 50 г
  • сусамово семе - 2 ч.л.
  • олио от гроздови семки - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • лимон - 1/4 бр.
  • сол - щипка (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака, подсушете го много добре с хартиена кърпа.

В купа сипете олиото и оцета, разбъркайте, прибавете спанака, пак разбъркайте и оставете за 5-10 минути.

Обелете райската ябълка, авокадото и цвеклото и ги нарежете на полумесеци.

Поръсете авокадото с лимоновия сок.

Разпределете спанака в две чинии за сервиране, отгоре подредете райската ябълка, цвеклото и авокадото.

Поръсете салатата с цвекло със сусамово семе и сервирайте веднага есенната веган салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: