Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Богат рамен с тофу и дъмплинги

Богат рамен с тофу и дъмплинги

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Богат рамен с тофу и дъмплинги2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Богат рамен с тофу и дъмплинги е традиционна японска рецепта, която можете да претворите удома"

Необходими Продукти

  • инстантни нудли - 1 пакетче, около 80 г
  • дъмплинги - 5 бр.
  • зеле - 100 грама, бяло или китайско
  • гъби - 3 бр., печурки или шийтаке
  • зелен лук - 1 стрък, малък
  • чесън - 1 скилидка
  • тофу - около 50 г
  • соева мисо паста - 1 ч.л.
  • чили паста - 1 к.л., например корейска паста Гочуджанг
  • соев сос
  • универсална подправка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се нарязва на дребно, гъбите - на филийки, зелето - на ленти, тофуто на кубчета, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио за около 2 минути се запържва зеленият лук (малка част от перата се оставя за декориране) с чесъна, зелето и гъбите. След това се налива вода според инструкциите на опаковката и се разтваря пакетчето с подправки от нудлите.

Във водата се разтваря соевата и чили пастата, налива се малко соев сос на вкус (например около 1-2 ч.л.), след което се добавят нудлите.

Похлупва се и се оставя на слаб огън Рамена да омекне всичко.

Когато спагетите поомекнат малко, се добавят дъмплингите и ⅔ от тофуто и се похлупва отново, като се оставя всичко, да се сготви добре.

Когато е почти готово, се добавя и останалото тофу, заделеният зелен лук и се капва малко сусамово олио.

По желание може да се поръси и със сусамово семе богат рамен с тофу и дъмплинги

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: