Начин на приготвяне
Сварете кускуса, както е указано на опаковката. Обикновено се залива с вряща вода, която е един пръст над него, похлупва се с капак и стои ок. 5-6 мин - до поемане на водата.
Овкусете кускуса със сол и черен пипер и го оставете да се охлади.
Добавете настърганата моцарела, кашкавала, куркумата, мащерката (или другите подправки) и разбитите яйца.
Разбъркайте добре сместа и оформете с леко влажни ръце малки кюфтенца.
Ако сместа ви не е достатъчно гъста, добавете малко галета.
Оформените кюфтенца без месо оваляйте в галета, овкусена със сол, пушен червен пипер и мащерка.
В тава сложете хартия за печене и поръсете със зехтин.
Наредете вегетарианските кюфтенцата и ги поръсете със зехтин.
Печете в загрята на 180 °C фурна до златисто, като може да ги обърнете след 20-тина минути, след което допечете кюфтенца от кускус и моцарела.