Начин на приготвяне
Каймата се омесва с нарязан на ситно пресен лук, магданоз, галета, сода, вода, чубрица. Оформят се 8 топки.
Моцарелата се нарязва на парчета, кашкавалът се рендосва на едро. Всяка топка се сплесква, в средата поставяме моцарела и оформяме на кюфте.
В загрято олио се пържим кюфтетата с моцарела от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.
Загрява се сух тиган, дъното се поръсва с половината настърган кашкавал, отгоре поставяме пържените кюфтета, оставяме на слаб огън да се зачерви и сваляме тигана от котлона.
Срязва се кашкавалената мрежа на 4 части и се притиска по края към кюфтето. Така се оформят и останалите топчета кайма.
Сервираме за обяд със свежа зелена салата. Лесно и много вкусно, по идея на Джейми Оливър :)
Добър апетит с кюфтенцата с моцарела и кашкавалена коричка!