Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с моцарела и кашкавалена коричка

Кюфтенца с моцарела и кашкавалена коричка

Кюфтенца с моцарела и кашкавалена коричка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това е приказка - кюфтенца с моцарела и вкусна кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • галета - 3 с.л.
  • сода за хляб - 2 щипки
  • вода - 3 с.л.
  • чубрица
  • пресен лук - 2 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан на ситно пресен лук, магданоз, галета, сода, вода, чубрица. Оформят се 8 топки.

Моцарелата се нарязва на парчета, кашкавалът се рендосва на едро. Всяка топка се сплесква, в средата поставяме моцарела и оформяме на кюфте.

В загрято олио се пържим кюфтетата с моцарела от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.

Загрява се сух тиган, дъното се поръсва с половината настърган кашкавал, отгоре поставяме пържените кюфтета, оставяме на слаб огън да се зачерви и сваляме тигана от котлона.

Срязва се кашкавалената мрежа на 4 части и се притиска по края към кюфтето. Така се оформят и останалите топчета кайма.

Сервираме за обяд със свежа зелена салата. Лесно и много вкусно, по идея на Джейми Оливър :)

Добър апетит с кюфтенцата с моцарела и кашкавалена коричка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: