Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца с моцарела по италиански

Телешки кюфтенца с моцарела по италиански

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Телешки кюфтенца с моцарела по италиански
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Привържениците на италианската кухня несъмнено ще останат доволни от рецептата за телешки кюфтенца"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - около 70 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/3 ч.л. на прах
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • моцарела - 200 г
  • сос маринара - 500 мл доматен
  • за соса маринара
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 600 г смлени, без люспи
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете лука за кюфтетата в блендер с яйцето, галетата и соса Уорчестър на паста. Смесете с каймата и подправките. Омесете каймата хубаво и оставете в хладилника за около 30 мин.

Междувременно направете соса Маринара. Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте в дълбок съд на котлона олиото на умерена температура. Запържете лука и чесъна до омекване за около 2 мин. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и добавете смлените домати и бялото вино. Овкусете със сол, захар и подправките. Намалете силата на котлона и оставете соса да ври около 25 мин или докато леко се редуцира.

Направете малки топки от каймата с намазнени с олио ръце. Подредете ги в тава, застлана с фолио.

Запечете ги за 20 мин в загрята фурна на 180°C. Сипете соса Маринара в тава. Подредете и кюфтенцата в соса. Нарежете моцарелата на тънки парчета и ги подредете върху кюфтетата.

Запечете за около 20 мин в загрята фурна на 180°C. Поднесете с препечени филийки за топене.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: