Начин на приготвяне
Смелете лука за кюфтетата в блендер с яйцето, галетата и соса Уорчестър на паста. Смесете с каймата и подправките. Омесете каймата хубаво и оставете в хладилника за около 30 мин.
Междувременно направете соса Маринара. Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте в дълбок съд на котлона олиото на умерена температура. Запържете лука и чесъна до омекване за около 2 мин. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и добавете смлените домати и бялото вино. Овкусете със сол, захар и подправките. Намалете силата на котлона и оставете соса да ври около 25 мин или докато леко се редуцира.
Направете малки топки от каймата с намазнени с олио ръце. Подредете ги в тава, застлана с фолио.
Запечете ги за 20 мин в загрята фурна на 180°C. Сипете соса Маринара в тава. Подредете и кюфтенцата в соса. Нарежете моцарелата на тънки парчета и ги подредете върху кюфтетата.
Запечете за около 20 мин в загрята фурна на 180°C. Поднесете с препечени филийки за топене.
Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com