Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кюфтета»Кюфтенца от кускус и моцарела

Кюфтенца от кускус и моцарела

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269752
Кюфтенца от кускус и моцарела
Снимка: TanyaGyurova
1 / 6
26/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ако ги поднесете с някое боровинково сладко - всичко ще си дойде на мястото"

Необходими Продукти

  • кускус - 200 г
  • моцарела - 120 г настъргана
  • кашкавал - ок. 50 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • галета - ок.100 г ( за овалване )
  • мащерка - 2 ч.л. ( може и с други подправки по ваш вкус )
  • черен пипер - на вкус
  • куркума - на вкус
  • пушен червен пипер
  • зехтин за печенето
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кускуса, както е указано на опаковката. Обикновено се залива с вряща вода, която е един пръст над него, похлупва се с капак и стои ок. 5-6 мин - до поемане на водата.

Овкусете кускуса със сол и черен пипер и го оставете да се охлади.

Добавете настърганата моцарела, кашкавала, куркумата, мащерката (или другите подправки) и разбитите яйца.

Разбъркайте добре сместа и оформете с леко влажни ръце малки кюфтенца.

Ако сместа ви не е достатъчно гъста, добавете малко галета.

Оформените кюфтенца без месо оваляйте в галета, овкусена със сол, пушен червен пипер и мащерка.

В тава сложете хартия за печене и поръсете със зехтин.

Наредете вегетарианските кюфтенцата и ги поръсете със зехтин.

Печете в загрята на 180 °C фурна до златисто, като може да ги обърнете след 20-тина минути, след което допечете кюфтенца от кускус и моцарела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: