Начин на приготвяне
Нарежете свинските гърди на две-три големи парчета и ги запечатайте в касерола с малко сгорещено олио. Когато добият златист загар от всички страни, налейте соевия сос (150 мл) и добавете нарязания корен от джинджифил, зведзовидния анасон, зърната черен пипер и нарязаните на ленти кори нори. Налейте около 500 мл вода и гответе под капак около час и половина на слаб/умерен огън. Месото трябва да е добре сготвено и крехко.
Извадете свинското, прецедете бульона и сложете в него яйцата нарязани на половинки (бульона трябва да ги покрива, за да се оцветят равномерно).
Сега се заемете с другия бульон:
В тенджера смесете около 400-500 мл вода със соев сос (200 мл.), сложете нарязана на ленти кора нори и сушените гъби Шийтаке. Варете около 15 минути и добавете пилешкият бульон. Оставете да къкри.
През това време сварете нудлите според указанията на пакета.
Смесете бульона с гъбите и този от месото. Разпределете нудлите в купички, сложете от месото, нарязано на филийки или ленти, после добавете по две половинки яйца на порция, както и по няколко гъби и от омекналите листа от водорасли нори.
Залейте с течността/бульона.
За завършек почистете стръковете зелен лук и ги нарежете на тънки по диагонал. Разпределете свежия лук в купичките с Рамен.
Поднесете пилешката супа топла.
* Рецептата е адаптирана от Бон Апети.
Малко съм намалила соевия сос, тъй като ми идва в повече и разреждах допълнително с вода и пилешки бульон.
Супата Рамен е много вкусна, с наситен, интензивен вкус и аромат.
В оригиналната рецепта е указано да се прецеди бульонът с гъбите, което не направих, защото те са уникално вкусни и според мен е престъпление да не присъстват в японската супа. Прецежда се само бульон от месото, тъй като в него има зърна черен пипер, джинджифил и звездовиден анасон.