Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Соба нудли с бульон и водорасли

Соба нудли с бульон и водорасли

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Соба нудли с бульон и водорасли
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Хапнете сгряващи тялото и душата соба нудли с бульон и водорасли"

Необходими Продукти

  • соба нудли - 1 пакет
  • водорасли нори - 1 лист
  • уакаме - 1 ч.л., сушено
  • бяло вино - 2 с.л.
  • оризов оцет - 1 ч.л.
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • дъмплингс - 12 бр.
  • зелен лук
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листът Нори се накъсва на малки парченца и заедно със сушеното уакаме се накисва в 1 ч.ч. вода за половин час.

След това се изваждат водораслите и водата заедно с още 3 ч.ч. вода се слага да заври. Когато това стане, се прибавят 2 с.л. бяло вино, 1 ч.л. оризов оцет, 4-5 с.л. соев сос, 1 кубче пилешки бульон. Разбърква се до пълно разтваряне и се сваля се от котлона, бульонът се оставя похлупен. В бульона се изсипват дъмплингс и се оставят за няколко минути да омекнат, след което се изваждат.

Соба нудлите се сваряват според инструкциите на опаковката. Изплакват се със студена вода.

Яйцето се сварява, като трябва да остане по-рохко, по желание с леко течен жълтък.

Нарязва се зеленият лук.

При сервиране на макаронената супа се разпределят нудлите в купички, налива се част от горещия бульон, отгоре се разпределят накиснатите водорасли, по 3 бр. дъмплингс, ½ сварено яйце и се поръсва със зелен лук и сусам.

Хапнете сгряващи тялото и душата соба нудли с бульон и водорасли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: