Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Соба нудли с кацу тофу

Соба нудли с кацу тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7805k1k4k11
Соба нудли с кацу тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
31/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Пържено тофу се разрязва и се сервира върху приготвените нудли, за да се получи тази вкусна идилия -"

Необходими Продукти

  • соба нудли - 50 г
  • тофу - 100 г
  • царевично нишесте - 2 с.л. (смесено с малко сол, черен и червен пипер)
  • растително мляко - 3 с.л.
  • галета - 20 г
  • лук - ½ глава, малка
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил на прах - 1 щипка
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр., малък
  • чушки - ½ бр., малка
  • гъби - 1 - 2 бр.
  • къри - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява, морковът се нарязва на лентички, гъбите - на филийки, а чушката - на парченца.

В сгорещено олио се запържват зеленчуците с джинджифил на прах. Като потъмнеят гъбите, се прибавя кърито, кетчупът, соевият сос и медът.

Малко след това е ред на брашното, разбърква се и при непрекъснато разбъркване, за да се избегнат бучките, се наливат 2 ч.ч. вода и по желание се разтваря 1 кубче бульон. Оставя се на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.

Соба нудлите се сваряват според инструкциите на опаковката. Когато са готови, се отцеждат и се прибавят към бульона.

За тофуто в отделни съдове се разпределят млякото, галетата и царевичното нишесте с подправките. Тофуто се овалва в царевичното нишесте, след това се потапя в млякото, после се връща в нишестето, после пак в млякото и накрая се овалва обилно в галета.

Изпържва се в сгорещено олио по няколко минути от всяка страна, докато стане хрупкаво.

Готовото пържено тофу се разрязва и се сервира върху нудлите.

Хапнете си вкуси соба нудли с кацу тофу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: