Вкусна манджа свинско с праз

Мими ГеоргиеваМими Георгиева
Новак
1929444263
Вкусна манджа свинско с праз
Снимка: Мими Георгиева
1 / 2
27/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусна манджичка с праз и месо, която поднесете с кисело мляко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • доматено пюре - 100 мл
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кимион - млян на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2ч.л.
  • чесън - сух на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 300 мл домашен месен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна манджичка с праз и месо !

Аз я приготвям така, в тази последователност:

Предварително сварявам месото, нарязано на късчета. Прецеждам го.

Запържвам праза до готовност (иначе хруска после).

Може да го задушите, вместо за се пържи!

- 1 с.л. брашно

- добавям домати /пюре/

- подправките черен пипер, чубрица, сух чесън, млян кимион

- сол и червен пипер

- месен бульон (от месото)

Добавям предварително свареното свинско.

Оставям да поври на средна степен на котлона за около 10 мин (до гъстотата, която ми хареса).

Сервирам свинското с праз с кисело мляко.

Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница-рецертурник

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Манджата стана хубава! Но вместо да варя месото само го задуших......
15.12.2023 18:41
Анонимен
Анонимен
Отврат! Само селяндурите сваряват предварително месото. Става на подметка. МЕСОТО СЕ СОТИРА. За простите ЗАПЪРЖВА. Така соковете остават в него
04.12.2023 12:37
5
3
3
Покажи всички подкоментари