Начин на приготвяне
За тази вкусна и икономична манджа белете лука, чесъна, морковите и картофите.
Измийте лещата под течаща вода и я прибавете в тенджера с 2.5 литра вода, дафиновия лист и поставете на котлона да заври.
Червената леща образува пяна преди завиране, премахнете пяната и добавете нарязаните картофи.
В тиган сипете олиото и добавете маслото, прибавете ситно нарязания лук и нарязаните на шайби моркови, запържете до омекването им.
Прибавете доматите, нарязаните скилидки чесън, сладкия и лютия червен пипер и чубрицата към лещата яхния.
След като картофите омекнат, добавете запържения зеленчук към врящата вкусната манджа с червена леща и картофи и варите след завиране за 2-3 минути.
Коментари