Начин на приготвяне
Представям ви едно бързо мезенце, с което да изненадате гостите си - бонбони от сирене.
Използвайте бяло саламурено сирене, за предпочитане козе, но може и краве или овче. Подходящо е също така и сиренето фета.
Сложете го в блендер заедно с филаделфията, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и чесъна ако ще ползвате такъв.
Завъртете на няколко оборота, за да се получи гладък крем. Приберете го в хладилник за минимум 30 минути, за да стегне.
През това време си подгответе продуктите за овалване на солените бонбони:
Запечете сусама на сух тиган и го сложете в купичка.
Накълцайте копъра на ситно и го сложете в друга купичка.
Ядките също запечете на сух тиган и смелете на ситно, като слагате всеки вид в отделна купичка.
Така се смилат и сушените ананас, манго, банан и кокос.
От стегналия пастет от сирена направете топчета и всяко овалвайте в приготвените продукти в купичките.
Ще се наложи да навлажнявате или намазнявате ръцете си след всяко оформено топче.
Поставяйте бонбоните в хартиени малки капсулки и ги подредете в красиво плато за сервиране.
Бонбони от сирене за гости - лесно, вкусно и ефектно!
Коментари