Веган салата с кейл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Веган салата с кейл
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Кейлът не е като другите листни зеленчуци и не се смачква, след като се овкуси. Дори ще му дойде добре да постои малко, за да стане още по-крехък в тази веган салата с кейл"

Необходими Продукти

  • кейл - 200 г
  • моркови - 100 г
  • червени чушки - 100 г (сладка пиперка)
  • стафиди - около 30 г (златни)
  • бадеми - 25 г
  • тиквено семе - 25 г или на вкус
  • хумус - 150 г
  • соев сос - 30 мл
  • лимони - около 40 мл прясно изцеден сок
  • зехтин - 35 мл
  • вода - 30 мл
  • сол - 1 щипка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата от кейл, почистете от жилите и нарежете. Поръсете с малко сол и зехтин и масажирайте с пръсти, докато кейлът стане крехък и по-мек.

Почистете и накълцайте моркова и червената чушка на дребни кубчета.

Сложете в купа хумуса, водата, соевия сос, зехтина и лимоновия сок. Разбийте до получаване на гладък сос, който ще послужи за дресинг. Ако хумусът е много гъст, може да сложите по-малко или да разредите дресинга с още лимонов сок, вода и зехтин.

Смесете кейла със моркова, чушката, стафидите, бадемите, тиквеното семе и дресинга. Разбъркайте много добре.

Разпределете в две купички за салата и поръсете със сусам, още бадеми, стафиди и тиквено семе.

Хубавото на тази салата с кейл, освен че е много вкусна и полезна, е че тя може да се сервира и известно време след като е приготвена.

Това се дължи на факта, че кейлът не е като другите листни зеленчуци и не се смачква, след като се овкуси.

Дори ще му дойде добре да постои малко, за да стане още по-крехък в тази веган салата с кейл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: