Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от нахут и зеленчуци

Яхния от нахут и зеленчуци

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Яхния от нахут и зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Шапки долу за тази великолепна яхния от нахут, която лично ние ще опитаме студена и с малко сирене"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • патладжани - 1 по - голям
  • тиквички - 1 бр. по - голяма
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 глава или по - малко
  • гъби - 300 - 400 г
  • картофи - 3 бр. средни
  • домати - 3 бр. ситно нарязани или малка консерва
  • сол
  • черен пипер
  • куркума - 1 равна с.л.
  • кимион - 1 равна с.л.
  • чубрица - на око
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предния ден в студена вода. На следващия ден го сварете в тенджера под налягане за около 90 минути. Прецедете го и запазете малко от водата му.

Почистете всички зеленчуци. Нарежете патладжана на малки кубчета, поръсете го със сол в гевгир и след 20 минути го изплакнете.

Нарежете на малки парчета всички останали зеленчуци. Загрейте олио в тенджера и запържете за кратко картофените кубчета, след това добавете патладжана, а след него и всички останали зеленчуци заедно с целите скилидки чесън.

Объркайте и долейте около 180 мл от водата на нахута. Варете, докато зеленчуците омекнат. Добавете доматите и варете, докато течността леко се изпари.

Добавете нахута, объркайте и овкусете със сол, чубрица, куркума, черен пипер и кимион. След няколко минути снемете от котлона. Объркайте с накълцания магданоз.

Ястието е вкусно както топло, така и студено, гарнирано със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: