Начин на приготвяне
Патладжанът и тиквичката се измиват, по желание се обелват, след което заедно с чушката се нарязват на по-едро.
В намазнена тава се изсипват зеленчуците, поръсват се със сол и се пекат в загрята на 220°С фурна до готовност.
Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява.
В сгорещено олио се запържва лукът, поръсва се с пушения червен пипер и се разбърква.
Изсипва се изцеденият нахут, а малко след това се прибавят и доматите, захарта и сол на вкус.
Оставя се за няколко минути, след което се изсипват готовите печени зеленчуци, чесънът и наситеният магданоз.
Оставете рататуя на слаб огън още няколко минути.
Рататуят с печени зеленчуци и нахут е много вкусен.