Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй с печени зеленчуци и нахут

Рататуй с печени зеленчуци и нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Рататуй с печени зеленчуци и нахут
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Добавете нахут към класическия рататуй и ще получите едно наистина засищащо ястие"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 1 консерва (400 г)
  • нахут - 1 консерва (500 г)
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • олио
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичката се измиват, по желание се обелват, след което заедно с чушката се нарязват на по-едро.

В намазнена тава се изсипват зеленчуците, поръсват се със сол и се пекат в загрята на 220°С фурна до готовност.

Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържва лукът, поръсва се с пушения червен пипер и се разбърква.

Изсипва се изцеденият нахут, а малко след това се прибавят и доматите, захарта и сол на вкус.

Оставя се за няколко минути, след което се изсипват готовите печени зеленчуци, чесънът и наситеният магданоз.

Оставете рататуя на слаб огън още няколко минути.

Рататуят с печени зеленчуци и нахут е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: