Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Средиземноморски зеленчуци с нахут

Средиземноморски зеленчуци с нахут

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Средиземноморски зеленчуци с нахут1 / 2
07/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Топла средиземноморска салата, чийто вкус ще ви накара са се пренесете в слънчева Испания"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • праз - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 червена + 1 зелена + 1 жълта
  • тиквички - 350 г
  • гъби - 225 г
  • домати - 400 г от консерва
  • червено вино - 30 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • нахут - 400 г от консерва
  • маслини - 115 г черни
  • риган - 1 1/2 с.л.
  • босилек - 1 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагате лука, праза, чесъна, чушките, тиквичките и гъбите в голяма тенджера.

Прибавете доматите, виното, пюрето и кетчупа и разбъркайте всичко добре. Прецедете нахута и също го добавете към останалите продукти.

Разбъркайте, покрийте и оставете да заври, след което намалете огъня и оставете сместа да къкри за 20-30 минути, докато зеленчуците омекнат.

Махнете капака на тенджерата и увеличете огъня за последните 10 минути от варенето, ако искате сосът да се сгъсти.

Поръсете с маслините, подправките и подправете. Поднесете ястието топло или студено, като декорирате с подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: