Начин на приготвяне
Нарежете наденицата на парченца, лука, моркова, чушката и домата на кубчета. Чесъна наситнете на дребно.
Загрейте олиото на умерен котлон в дълбок тиган. Сипете наденицата, лука и моркова и запържете за 10 минути, като разбърквате непрекъснато.
Добавете нарязаните чушка, домат и чесъна. Гответе около 5 минути и добавете бульона и лимоновия сок.
Разбъркайте, оставете ястието да заври, покрийте с капак и гответе около 10 минути. Тогава добавете нарязаната тиквичка и овкусете със сол и черен пипер.
Разбъркайте и гответе още около 15 минути без капак.
Поръсете яхнията с нарязан магданоз, отстранете от котлона и сервирайте.
Лятната яхния от зеленчуци и наденица е готова.