Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Слепени маслени бисквитки за гости

Слепени маслени бисквитки за гости

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Слепени маслени бисквитки за гости
Снимка: Зори
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18
"Пожелавам ви да посрещате вкъщи добри гости с моите вкусни слепени маслени бисквитки!"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • краве масло - 227 г
  • царевичво нишесте - 30 г
  • пудра захар - 70 г
  • ванилия - 2 бр.
  • и още
  • брашно - за поръсване
  • конфитюр - 1 малко бурканче за слепването
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за слепени сладки са ви необходими печати за бисквитките с мотив по избор, както и кръгла форма за изрязване на бисквитките с диаметър малко по-голям от печата. Оставете кравето масло на стайна температура, за да омекне.

В купа смесете мекото масло, ванилиите и пудрата захар и разбърквайте с ръчен миксер до получаването на лека и пухкава смес.

В отделна купа пресейте и смесете брашното и царевичното нишесте.

Съберете всички съставки (брашнената смес и маслената смес) и размесете, докато се получи меко и гладко тесто за бисквити.

Увийте тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за половин час.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност до 6-7 мм дебелина.

Поръсете разточеното тесто и печата за бисквитки с брашно и използвайте печата, за да отпечатате върху разточеното тесто различни шарки.

Изрежете бисквитките с помощта на кръглата форма за изрязване на бисквитки и внимателно прехвърлете върху студена тава с постлана на дъното хартия за печене.

Печете масленките в предварително загрята на 180 °C фурна за около 10-15 минути до златисто-кафяв цвят.

Оставете бисквитките да се охладят напълно на равна повърхност.

Вземете две бисквитки, намажете долната страна (без печат) на едната с мармалад или конфитюр по избор (аз използвах шипков мармалад за повече коледно настроение) и слепете с другата бисквитка. Така процедирайте с всички бисквитки.

Готовите празнични сладки съхранявайте в чиния със стъклен похлупак или в кутия, като между редовете сладки се поставя хартия за печене.

Пожелавам ви да посрещате вкъщи добри гости с моите вкусни слепени маслени бисквитки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: