Начин на приготвяне
В купата сипете брашното, солта, ванилията, захарта и маслото. Разбъркайте до получаване на пясъчно тесто за сладки.
Чукнете яйцето и омесете. Завийте тестото в стреч фолио и оставете за половин час.
Разточете на тънка кора и изрежете кръгчета с диаметър 6 см с помощта на форми за сладки. Нарежете в тава с хартия за печене.
На половината от изрязаните сладки се изрязват по-малки кръгчета в центъра с помощта на капачка.
Пекат се 15 минути на 180 градуса.
Сипете шоколада в пош и шприцовайте върху сладките без дупка. Може да го затоплите, за да се втечни.
Захлупете с кръгчетата с дупка - ще се получат страхотни слепени сладки.
Поръсете шоколадовите сладки с пудра захар.
Слепените сладки за гости са чудесни за всеки празник и специален повод!