Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Крем супа от леща по неаполитански

Крем супа от леща по неаполитански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Крем супа от леща по неаполитански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 400 г
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • макарони - 50 г
  • хляб - 200 г бял
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се залива със студена вода, колкото да я покрие. Добавят се обелените лук и моркови, които не се нарязват.

Добавят се нарязаните на едро стръкове целина и всичко се вари до омекване на лещата. Добавя се солта.

Лукът, морковите и целината се изваждат, лещата заедно с течността от варенето се пасира.

Добавя се маслото и сметаната. Макароните се сваряват в солена вода и се добавят към лещата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: