Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца по неаполитански

Яйца по неаполитански

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Яйца по неаполитански
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
06/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Яйцата по неаполитански"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол -
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • кашкавал - 80 г твърд
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват до степен твърди.

Оризът се измива и сварява в подсолена вода. Отцежда се и към него се прибавят счуканите скилидки чесън, зехтинът, по-голямата част от настъргания твърд кашкавал и нарязаният на ситно магданоз.

Всичко се разбърква и прехвърля в намазнена тавичка.

Яйцата се обелват и разрязват на две равни части.

Подреждат се в ориза, като леко се притискат. Отгоре яйцата се поръсват с останалият настърган кашкавал.

Неаполитанското ястие се слага във фурна и се запича за около петнайсет минути.

Яйцата по неаполитански се сервират в компанията на чаша хубаво бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Интересна комбинация
23.02.2023 20:50