Начин на приготвяне
Чушките се изпичат, обелват, почистват от дръжки и семки, след което се накъсват на ивички.
В съд със загрят зехтин се слага една смачкана скилидка чесън.
Запържва се за минута, колкото да си пусне аромата си.
Скилидката чесън се изважда и на нейно място се слагат маслините и каперсите.
Разбъркват се за кратко и се прибавят накъсаните чушки. Добавят се супена лъжица оцет и сол на вкус, но трябва да се има предвид, че маслините и каперсите са солени.
Чушечената манджа се готви, докато се изпари оцетът. Като се разбъркват от време на време. Накрая чушките се поръсват с галета.
Готвят се още 2-3 минути и чушки по неаполитански са готови за сервиране.
Източник: В Италия с Катерина