Зетьова манджа

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Зетьова манджа
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
08/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Зетьова манджа напомня доста една друга манджа - и двете са ни любими"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вряща вода се слага супена лъжица оцет.

Едно по едно внимателно се чукват яйцата. Готвят се, докато се забулят.

В чиния като канапе се натрошава сиренето. Забулените яйца се нареждат върху сиренето.

В тиган с малко олио се запържват червеният пипер и брашното.

Налива се половин чаша вода и сместа се разбърква до кремообразна консистенция.

С полученият сос се заливат яйцата, след което зетьова манджа е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това ястие е яйца по панагюрски! А зетьовата е пържени бъркани яйца !
02.01.2024 15:02