Начин на приготвяне
Измийте, почистете и нарежете чорбаджийските чушки на колелца. Обелете патладжана, нарежете на кубчета, посолете и оставете да се отцеди черната вода.
Лукът и морковите се нарязват на кубчета, чесънът - на лентички, а доматите обелете и настържете. В голям съд сложете мазнината и запържете първо лука и след това постепенно всички продукти /чушките, патладжана, морковите, чесъна, доматите и подправките/.
Пържете около 1 часа и 30 мин., докато изври водата на доматите. След това прибавете нарязания на ситно магданоз. Като изстине, напълнете в буркани и стерилизирайте 20 мин.
Забележка: С тази смес се пълнят около 10 буркана от 300 г. Подходящо е за приготвяне на бърз обяд или вечеря, както и за мезе към ракията.
Опитай също и нашите летни яхнии, летни запеканки и тези вкусни летни десерти.
Коментари