Начин на приготвяне
Измития ориз залейте с 300 мл вода или бульон. Посолете на вкус и варете на слаб огън без капак 17 минути, без да го бъркате.
След това го свалете от котлона и го завийте с кърпа. Оставете го леко да се охлади.
Пилешките гърди запечете в тигана с малко олио до пълна готовност, след което ги нарежете на малки парченца.
Печурките разрежете на две и ги запечете в същата мазнина, където запекохте месото.
Маслините нарежете на кръгчета а краставичките на малки лентички.
Цвеклото нарежете на 4 тънки шайби.
Сглобяване на предястието:
Вземете ринг с диаметър 15 см и го поставете в чинията, в която ще сервирате предястието.
Първо, сложете пласт ориз, като притискате добре. Отгоре сложете шайбата от цвекло и леко притеснете. Следващия пласт е с кисели краставички и маслини. Отгоре сложете тънък пласт майонеза и последният пласт е пак ориз.
Махнете ринга и украсете предястието с ориз с печурките и останалите краставички и маслини по ваша фантазия.
Можете допълнително да украсите с чери домати и майонеза.
Накрая поръсете предястието със зелена подправка. Аз поръсих с копър.
Приятен апетит на вас и вашите гости с това предястие с пилешки гърди ориз и зеленчуци за любими гости