Пилешки гърди с ориз

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528522331k2
Пилешки гърди с ориз
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 брой /тарелка/
  • ориз - български - 1 купа
  • лук червен салатен - 1 глава
  • чубрица селска, едро оронена
  • олио - 2 к. чашки
  • сол - 1 с.л. изравнена
  • смлян черен пипер - при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват до полуготовност със сол. Свалят се от котлона и се нарязват на малки парчета /може да се разкъсат на късчета/.

Бульонът се прецежда през цедка.

В тиган се запържва лукът с малко сол, добавя се измитият ориз и се бърка да се позапържи.

В тавата се омесват пилешките гърди и запърженият ориз, чубрицата, добавят се бульонът и вряла вода /общо 3 купи/ и се пече на предварително загрята фурна на четвърта степен на печката отгоре и отдолу.

Слагам тавата на скарата, за да не загори. Пече се до сваряване на ориза. Поднася се топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: