Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Празнични шоколадови миниатюри

Празнични шоколадови миниатюри

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Празнични шоколадови миниатюри
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
"Във всяко листенце се шприцова от сметановия крем и се украсяват празнични шоколадови миниатюри с перлички и зрънца нар."

Необходими Продукти

  • шоколад - 100 или 150 г млечен или черен
  • течна сметана - 100 г
  • течен шоколад - 100 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • какао - 20 г
  • портокалова есенция
  • нар - зрънца
  • златни перлички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня.

Листенца от рози се измиват и подсушават внимателно.

Долната страна на листенцата се намазват плътно с шоколад. Оставят се на студено да стегне шоколадът и след това се премахва зеленото листо.

Течната сметана заедно с пудрата захар се разбива. Към нея се прибавя течният шоколад и какаото и се разбива до хомогенност.

Ароматизира се с есенцията.

Кремът се поставя в пош със звездовиден накрайник.

Във всяко листенце се шприцова от сметановия крем и се украсяват празнични шоколадови миниатюри с перлички и зрънца нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: