Начин на приготвяне
Хлябът се накисва в прясното мляко. Каймата се смесва със ситно нарязания чесън и една нарязана глава лук. Всичко се смесва. Добавя се яйцето, нарязаният на ситно магданоз, солта и всичко се смесва още веднъж. Сместа се оставя в хладилника.
Приготвя се сосът, като се загряват 4 супени лъжици зехтин. Останалият лук се нарязва на ситно и се задушава 10 минути при непрекъснато бъркане на среден огън. Добавят се нарязаните на ситно моркови, 2 супени лъжици брашно, всичко се разбърква и се задушава 10 минути.
Добавят се 2 чаши вода, виното и сол и се оставя на среден огън 10 минути. Разбърква се постоянно до сгъстяване. Отстранява се от котлона и се охлажда леко, след което се пасира.
От каймата се оформят кюфтенца с големината на орех, овалват се в брашно и се пържат 5 минути, като се обръщат често. Слагат се в тавичка и се заливат със соса. Пекат се 15 минути на 180 градуса. Сервират се горещи, с гарнитура от задушени картофки.