Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Коледни бисквити в еър фрайър

Коледни бисквити в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Коледни бисквити в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 4с Видео
09/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Още една рецепта влиза в категория любими - този път тези прекрасни коледни бисквитки!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1/4 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • канела - 1/2 пакетче - 4 г
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • джинджифил на прах - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Използвам мерителна чаша от 250 мл.

Всичко без брашното се смесва в купа и разбива с миксер. Маслото го сложих студено. Содата се гаси с оцета и се прибавя. Постепенно се прибавя брашното и се замесва меко тесто. Тестото лепне, това да не ви притеснява.

Разделих тестото на 4 части. Всяка увих във фолио и ги прибрах в хладилника за 1 час.

След това тестото се разточва около 4-5 мм., като при разточването се набрашнява хубаво от двете страни. Може и по-дебело, но моите мъже казаха, че по-тънки са по-хубави. След това с формички изрязвате. Използвах резци с печати. Много лесно става с тях. Директно слагам готовите бисквитки на хартията за печене. После така ги пренасям във фрайъра.

Пробвах най-различни варианти за печене. Най-добрият се оказа следният - включвате уреда на програма bake да загрее на 170 градуса. Когато загрее, слагате парче обикновена хартия за печене. Отгоре нареждате коледните бисквитки. Пекох 5 минути от едната страна и 2 от другата.

Пекох сладките във фрайъра, защото кухнята ми е в ремонт и нямам фурна.

Във фурната бих пекла сладките на 180 градуса, но точно време не мога да кажа. Бързо стават.

Изгочник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: