Начин на приготвяне
*Използвам мерителна чаша от 250 мл.
Всичко без брашното се смесва в купа и разбива с миксер. Маслото го сложих студено. Содата се гаси с оцета и се прибавя. Постепенно се прибавя брашното и се замесва меко тесто. Тестото лепне, това да не ви притеснява.
Разделих тестото на 4 части. Всяка увих във фолио и ги прибрах в хладилника за 1 час.
След това тестото се разточва около 4-5 мм., като при разточването се набрашнява хубаво от двете страни. Може и по-дебело, но моите мъже казаха, че по-тънки са по-хубави. След това с формички изрязвате. Използвах резци с печати. Много лесно става с тях. Директно слагам готовите бисквитки на хартията за печене. После така ги пренасям във фрайъра.
Пробвах най-различни варианти за печене. Най-добрият се оказа следният - включвате уреда на програма bake да загрее на 170 градуса. Когато загрее, слагате парче обикновена хартия за печене. Отгоре нареждате коледните бисквитки. Пекох 5 минути от едната страна и 2 от другата.
Пекох сладките във фрайъра, защото кухнята ми е в ремонт и нямам фурна.
Във фурната бих пекла сладките на 180 градуса, но точно време не мога да кажа. Бързо стават.
Изгочник: Вкусни рецепти с Валерия