Начин на приготвяне
Затопляме предварително една чаша вода, за да активираме маята. Трябва да бъде не много гореща, а по-скоро хладка.
В купа изсипваме водата и смесваме маята заедно с една супена лъжица захар и около две супени лъжици брашно, за да може да се активира.
Междувременно загряваме на 180 градуса еър фрайъра.
Изчакваме маята да бухтне и след това разделяме белтъка от жълтъка, като жълтъка оставаме за намазване.
Изсипваме белтъка при бухналата мая и добавяме брашното, като пресяваме заедно със солта.
Замесваме меко и нелепнещо тесто и оставяме да почине за двадесет минути, като го покрием с кърпа.
Междувременно на еър фрайъра и изпичаме кюфтетата за бургерите. Те могат да бъдат от свинско, пилешко или телешко, в зависимост от предпочитанията.
Подготвяме си айсберг, кисели краставички, топеното сирене и сосовете, те също са по избор.
Може също така да се приготвят и картофи уеджис за гарнитура, също на фрайъра и да се поднесат заедно с червен лук- маринован или карамелизиран, а може дори пресен.
Хлебчетата изпичаме върху хартия за печене, като предварително намазваме тестото с разбит жълтък, с добавена вода или прясно мляко.
Печем всяко хлебче за около осем минути, като периодично може да се проверява с дървена клечка, вслучай, че се притеснявате, но 4 минути от единия и 4 минути от другия край са достатъчни да се изпече до златисто.
Ето ви един по-здравословен прочит на така любимите за малки и големи бургери, с които можете да очаровате и гостите си.
Бургерите на еър фрайър са много вкусни.