Начин на приготвяне
Използвам тава с вътрешни размери 25 на 21 см.
Използвам мерителна чаша от 250 мл.
В купа хубаво се разбиват яйцата със захарта. Киселото мляко се обърква със содата и се добавя. Добавят се олиото, ванилията и какаото. Отново се разбива. Накрая се добавя брашното и се разбива хубаво всичко.
Тавичката се застила с хартия за печене и сместа се изсипва.
Блатът пекох на програма bake - 160 °C за 50 минути. Според мен и след 40 беше готов, но реших да го оставя още малко. Блатът не се обръща.
Във фурната бих го пекла на 180 °C, но време не мога да кажа.
Изпеченият блат се оставя да изстине.
Тогава се прави заливката за сладкиша негърче. Всички продукти се слагат в касеролка или малка тенджерка. Слага се на бавен огън и се бърка, докато се получи еднородна смес.
След това блатът се залива с тази смес и шоколадовият сладкиш се оставя да изстине.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия