Начин на приготвяне
Тази рецепта е семпла, но определено ще ви стане любима, ако сте почитатели на кюфтетата в сос или яхниите с кюфтенца.
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява, морковът се нарязва на кубчета, а гъбите - на хапки.
Кубчето бульон се разтваря в 300 мл гореща вода.
В сгорещена тиган се разтапя маслото и в него се запържват лукът и чесънът. Добавят се доматеното пюре и горчицата и след разбъркване се прибавят и гъбите и морковът. Запържват се и те.
След това се налива виното и като изври, се сипва брашното и се разбърква добре. След това при непрекъснато разбъркване се налива разтворените зеленчуков бульон до образуване на сос. След това се налива и сметаната и след нея гъбеният сос се овкусява с подправките и магданоза.
Добавят се предварително изпържените кюфтенца и се готви на слаб огън около 15-25 минути.
Поднесете бяло вино или друго питие по избор къмКюфтенцата в сос с гъби.
Коментари