Петифури рулца за гости

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3605k1k2k1
Петифури рулца за гости
Снимка: Juliya
1 / 2
12/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Лесни, но много тържествени и интересни - празнични петифури за повече коледно настроение"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • какао - 20 г
  • краве масло - 60 г (разтопено)
  • прясно мляко - 120 мл (топло)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилена захар - 1 пак.
  • сол - щипка
  • краве масло - 100 г меко
  • захар - 50 г
  • сладкарска сметана - 40 г
  • тъмен шоколад - 40 г
  • бренди - 2 с.л.
  • бадеми - 75 г смлени
  • за украса
  • маскарпоне - 125 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези празнични сладки разбийте с миксер яйцата, прибавете захарта и ваниловата захар.

Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и щипка сол, добавете на части към яйцата и разбъркайте.

Прибавете разтопеното краве масло и млякото на части.

Трябва да се получи средно гъсто тесто.

Изсипете полученото тесто във форма и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 25-30 минути.

Охладете блата върху решетка, увийте го във фолио и приберете в хладилник за 12-24 часа.

В кухненски робот направете на трохи готовия блат и ги изсипете в голяма купа.

Прибавете смлените бадеми и разбъркайте.

В касерола загрейте сметаната със захарта, прибавете натрошения шоколад и бъркайте.

Когато шоколадът се стопи, махнете сместа от котлона и я охладете до стайна температура.

В купа разбийте мекото краве масло до побеляване и добавете на части шоколадовата смес и 2 с.л. бренди.

Изсипете получения крем към трохите и разбъркайте до гъста еднородна смес.

Оформете с ръце малки цилиндрични сладки рулца.

Наредете петифурите в чиния, украсете с разбитото с пудрата захар маскарпоне.

Приберете петифурите за гости в хладилника, за да стегнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: