Начин на приготвяне
За тези празнични сладки разбийте с миксер яйцата, прибавете захарта и ваниловата захар.
Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и щипка сол, добавете на части към яйцата и разбъркайте.
Прибавете разтопеното краве масло и млякото на части.
Трябва да се получи средно гъсто тесто.
Изсипете полученото тесто във форма и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 25-30 минути.
Охладете блата върху решетка, увийте го във фолио и приберете в хладилник за 12-24 часа.
В кухненски робот направете на трохи готовия блат и ги изсипете в голяма купа.
Прибавете смлените бадеми и разбъркайте.
В касерола загрейте сметаната със захарта, прибавете натрошения шоколад и бъркайте.
Когато шоколадът се стопи, махнете сместа от котлона и я охладете до стайна температура.
В купа разбийте мекото краве масло до побеляване и добавете на части шоколадовата смес и 2 с.л. бренди.
Изсипете получения крем към трохите и разбъркайте до гъста еднородна смес.
Оформете с ръце малки цилиндрични сладки рулца.
Наредете петифурите в чиния, украсете с разбитото с пудрата захар маскарпоне.
Приберете петифурите за гости в хладилника, за да стегнат.