Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Експресна торта от бял шоколад

Експресна торта от бял шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Експресна торта от бял шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • блатове - 2 бр. за торта
  • бял шоколад - 400 г
  • сметана - 600 г
  • яйца - 2 бр. (жълтъци)
  • пудра захар - 2 с.л.
  • малини - 20 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се натрошава, смесва се с половината от сметаната и се загрява на водна баня до разтопяването на шоколада.

Добавят се жълтъците, като непрекъснато се бърка с телче. Блатът се слага в ринг за торта, отгоре се излива сместа с шоколада и тортата се пече 20-25 минути на 180 градуса.

Вади се, отгоре се похлупва с другия блат, който се покрива с останалата сметана, разбита с пудра захар. Украсява се с малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

88773
88773
защо се пече вече опечен блат и то намазан с шоколад? Сигурно има грешка
19.09.2014 22:58
6
2