Начин на приготвяне
Това са любими бисквитки с фъстъчено масло.
Маслото с пудрата захар се разбива до кремообразна смес, добавя се едно цяло яйце + белтъка на второто яйце, разбърква се до усвояване на яйцата. Прибавя се течният мед, есенцията, последно се добавя пресятото брашно с бакпулвера.
Замесеното тесто се прибира в торбичка и се оставя за 60 минути в хладилника.
Фурната се загрява до 180°C. От тесто се разточват кори с дебелина около 0.5 см и се изрязват кръгчета. Аз направих с различен диаметър.
С четка се намазват с жълтък и с вилица се правят резки отгоре. Печенето на бисквитите е около 13-15 минути.
Фъстъченото масло се смесва с меда, защото самото масло има леко горчив вкус.
Готовата смес се сипва в еднократен пош и се шприцова в средата на всяка бисквита, след което се слепват по две.
Бисквитки Навона са перфектните слепени бисквити с уникален фъстъчен крем между тях.