Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница със заквасена сметана, кашкавалена извара и сирене

Вита баница със заквасена сметана, кашкавалена извара и сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Вита баница със заквасена сметана, кашкавалена извара и сирене
Снимка: Марияна
1 / 3
04/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сутрин, обед или вечер - вкусна вита баница със заквасена сметана не отказваме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 кори
  • заквасена сметана - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 3 с.л. за отгоре
  • масло - 1 с.л. за намазване на дъното и стените на тавата
  • яйца - 2 бр. L
  • олио - 60 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • краве сирене - 1 ч.ч.
  • извара - 1 ч.ч. кашкавалена
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги слагаме в купа и ги разбиваме с бъркалка. Добавяме заквасената сметана и олиото. С бъркалка отново разбиваме съставките. После прибавяме щипка сол, брашното с бакпулвера и отново разбиваме.

Сиренето се натрошава в отделна купичка. В друга слагаме и кашкавалената извара.

Взима се една кора за баница и се слага от сместа. Хубаво разпределяме по повърхността. Върху нея слагаме от натрошеното сирене и изварата. Отгоре слагаме друга кора и пак слагаме от сместа. Навива се руло от тясната страна.

Намазваме тава с диаметър 25 см с масло. Навиваме на руло в тавата. Същото повтаряме и с другите продукти. Образуват се 5 рула, които поставяме едно след друго като охлюв в тавата.

Отгоре намазваме с масло. Печем в загрята на 200°C фурна до готовност.

Като изпечем баницата, вадим от фурната и режем на парчета, след като изстине леко.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: