Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се смесва със солта, прави се кладенче в средата и се добавя маята и захарта, сипва се малко от водата и се оставя 5 мин да шупне.
След това се добавят оцетът, олиото и останалата вода, замесва се меко и гладко тесто, оформя се на топка, намазва се с олио и се оставя за 40 мин да втаса.
Кашкавалената извара се смесва добре с яйцето, добавя се малко сол, кашкавалът се настъргва.
Готовото тесто се разделя на две части, всяка част се разточва на овална кора.
Взема се първата кора и отгоре се разпределя сместа с изварата, поръсва се с настъргания кашкавал и се слага втората кора, навива се на руло.
Готовото руло се нарязва на еднакви парчета, върху хартия за печене се подреждат оформените парчета едно до друго във формата на хлебче, намазва се с разбитото яйце и се оставя да втаса 15 мин.
Готовите хлебчета се пекат на 200°C за около 35-40 мин. или до готовност в зависимост от фурната.
Вече изпечени, хлебчетата с кашкавалена извара се намазват с масло и се завива с чиста кърпа.