Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с лук на фурна

Свински пържоли с лук на фурна

КрисиКриси
Новак
3030579
Свински пържоли с лук на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Колко много свински пържоли с лук на фурна"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 12 бр. без кост
  • лук - 3 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • свинска мас - 1/2 ч.ч. разтопена /олио/
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и се мариноват в малко соев сос, сол и черен пипер.

Лукът се нарязва и се претрива с малко сол.

Чесъна се нарязва на ситно.

Върху свинските пържоли се разпределят лук и чесън.

Поливат се с гореща разтопена мас и се оставят за няколко часа в хладилника.

Непосредствено преди печене се заливат с виното.

Пекат се свински пържоли с лук на фурна под фолио за около 2 часа, като през първия 1 час фурната е загрята на 200 °C, а втория - на 160.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: