Начин на приготвяне
В купа намачкайте печената тиква с вилица.
Добавете жълтъците, захарта, ваниловата захар, олиото, портокаловата кора и есенция и разбъркайте.
Прибавете пресятото с бакпулвера брашно и портокаловите корички и пак разбъркайте.
Разбийте белтъците на сняг и добавете на части към сместа.
Изсипете полученото тесто за портокалов кекс във форма и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 30-40 минути.
През това време загрейте в касерола кравето масло, 50 г захар и портокаловия сок.
В купичка разбъркайте нишестото с 1 с.л. вода и изсипете към сместа.
Прибавете брендито и варете до сгъстяване на слаб огън.
Намажете готовия сладкиш с глазурата.
Портокаловия сладкиш с тиква е готов.