Начин на приготвяне
Използвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 в съотношение със захарта.
Тиквата се сварява. След това се намачква и оставя, да се изцеди в гевгир. Вземам 240 г, а другото прибирам в хладилник или фризер.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Към жълтъците се добавят останалите съставки и се разбърква с бъркалка. Белтъците се разбиват на сняг. След това се добавят към другата смес и се разбърква с шпатула.
Използвах силиконови форми, които предварително намазах с масло. Не пълня формите догоре.
Пекох в еър фрайъра на програма bake - 165 °C, 10 минути от едната страна и 5 от другата страна.
Може да ги изпечете и във фурната на 180 °C.
В зависимост от големината на формите излизат различен брой. В тези ми излязоха 16 бр. В по-малки излизат повече.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.