Начин на приготвяне
В дълбок съд си поставяме маста за сладките, която не трябва да е разтопена а трябва да е мека.
В чашата, където сме си поставили киселото мляко, прибавяме бакпулвера и го добавяме към маста.
Поставяме и другите съставки, яйцето и ванилиите и разбъркваме добре.
Започваме да прибавяме пресятото брашно, като целта е да получим меко, не лепнещо тесто.
Приготвяме си тавичка, на която поставяме хартия за печене.
Вземаме от тестото, слагаме бадем и оформяме на топче, след което поставяме бадемовите сладки в тавичката.
Така, докато свърши тестото.
Поставяме във фурната на 170 градуса и печем до готовност нашите бели бадемови масленки.
Вадим, оставяме малко да се охладят и ги овалваме в пудра захар.